Prvi dnevi, prvi simptomi, prve misli.

Vsi si včasih želimo, da bi se vikend raztegnil za cel teden, da ne bi bilo šole, faksa, službe... A ko se to zgodi pod prisilo ni tako zelo prijetno. Moji prvi znaki so se pojavili v četrtek zjutraj. Suho grlo, kašelj, glavobol. Vzela sem protibolečinsko tableto, ker so glavoboli pri meni stalnica in se za vsak slučaj zaprla v sobo. Ko bolečine niso ponehale, sem najprej poklicala mamo, ki je zadeve spremljala precej mirno, zato sem vedela, da mi bo razumno svetovala. "Pokliči zdravico pa boš videla kako naprej." Pokličem zdravnico, pojasnim svoje stanje, takoj dobim navodila za samoizolacijo in urejen termin za testiranje. Ker je trenutno panika velika, je bil prvi možen termin šele v soboto popoldan, kar je pomenilo, da bom dva dni čakala brez da bi vedela, kaj se dogaja z mano. Takoj sem obvestila službo, da me ne bo, obvestila sem cimro iz sosednje sobe, da sva poskrbeli, da se nisva srečevali v skupnih prostorih. Oče mi je prinesel hrano, maske in domača zdravila, ki sva si jih predala zelo na daleč in na hitro. Ležanja in izolacije sem bila naveličana že prvi večer.

V petek se je stanje poslabšalo. Dobila sem vročino, začele so me boleti kosti po celem telesu. Krivila sem prisiljeno ležanje. Pogledala sem štiri Harry Potter filme, od dolgčasa sem korakala po sobi gor in dol, da bi omilila bolečine v hrbtu sem se poskusila raztegniti pa ni nič pomagalo. Bila sem prepričana, da sem dobila samo prehlad, zato sem kar vrela od jeze, ker sem zbolela ob neprimernem trenutku. Nisem vedela, da najhuje šele prihaja. Noč iz petka na soboto je bila peklenska. Zaradi bolečin nisem našla udobnega položaja za spanje, v nekem trenutku sem celo čepela na postelji in dremala, saj sem bila tako zelo utrujena. Tresla me je mrzlica, hkrati sem vrela od vročine. Po licih so mi tekle solze obupa, nisem si znala pomagati.

Sobota se je začela z vročino 38°C, kar načeloma ni tako visoko, a ob vseh ostalih simptomih čisto dovolj. Začelo me je malo stiskati v pljučih, a sem za to okrivila nestrpnost in nenaspanost. Sestro sem prosila, da me zapelje na testiranje, saj ne bi bilo odgovorno, da bi na javnem prevozu ali pa ob hoji čez mesto ogrožala druge. Na pot sva se razumno pripravili. Maska, čez njo še šal. Temeljito umite roke. Usedla sem se na zadnje sedeže, za sopotnikov sedež, da sem bila od sestre oddaljena kolikor je bilo le mogoče. Seveda sem kot zanalašč denarnico pozabila v drugi torbi in sva se morali na pol poti obrniti in vrniti nazaj.

Testiranje poteka v ločenih kontejnerjih ob zdravstvenem domu. Tisti, ki pridejo brez maske, jo takoj dobijo, pripravljeno je tudi razkužilo, da si takoj razkužiš roke. V vrsti stojiš na razdalji parih metrov, kličejo enega in po enega. Ko si na vrsti, te pričaka par ljudi, zavitih od stopal pa do zadnjega laska na glavi (seveda popolnoma razumljivo in pravilno). Se spomnite možicev iz Monsters Inc, ki so zadolženi za uničenje človeških predmetov, ki pridejo v njihov svet? No, njim so bili podobi. Vzeli so mi bris iz nosu in mi povedali, da dobim rezultate naslednji dan. Bila sem razočarana, ker sem upala da bo čakanja čimprej konec. Ni bilo druge, kot da grem domov in čakam. Še en Harry Potter film. Ob desetih zvečer mi zazvoni telefon, gospodična na drugi strani mi sporoči, da je bil bris pozitiven. Ne znam opisati kakšen občutek je bil. Obnemela sem, po hrbtu me je spreletelo. Dva globoka vdiha, ki sta bila tokrat še težja kot ostali. Ok, Tea, ostani zbrana, vsaj za tale pogovor. Z gospodično sem šla čez anketo o mojem počutju in morebitnih ostalih boleznih, povedala sem ji, s kom sem bila v stiku in dogovorili sva se, da mi pošlje navodila o tem, kako naj ravnajo oni. Zame pa je ta informacija pomenila, da bom 14 dni odrezana od ostalih ljudi. Ko sva klic zaključili so se mi po licih ulile solze. Takoj sem poklicala mamo in ji v joku sporočila rezultate. Ker sem v Ljubljani v nevarnost postavljala svojo cimro in njenega fanta, smo se odločili, da pridejo domači po mene z dvema avtoma, da se bom lahko domov peljala sama, saj bom doma lahko v svojem nadstropju in je možnost prenosa virusa manjša. Med potjo me je dušilo, saj sem bila v mali zaprti škatli brez svežega zraka, dihanje pa je bilo že tako težko. Vozila sem z masko in rokavicami, kolikor je šlo, sem imela odprta okna. Ko sem pripeljala domov, sem pustila okna odprta, da se avto dobro prezrači, prav tako smo pobrisali se površine

Doma se je takoj začela organizacija. Kako poskrbeti, da se ne bomo srečevali, kako prat perilo, da ne izpostavljam mame, kdaj gre kdo pod tuš (v svojem nadstropju imam samo stranišče in umivalnik). Hrano dobivam na stopnice, brez srečevanja, a je domača hrana že majhno zdravilo. Če ne za telo pa za srce. V vsakem primeru je težko živeti na tak način, a je doma funkcioniranje dosti lažje, kot v študentskem stanovanju v Ljubljani.

Danes je počutje zopet čisto drugačno. Pritisk na pljuča,  zadiham se, ko naredim par korakov proti stranišču, bolečine v kosteh ne popustijo. Danes sem se začela tudi zares zavedati, kaj pomeni biti brez stikov za 14 dni. Ob vseh bolečinah je to najhuje. Poskušam ostati pozitivna, šalim se na račun virusa, hkrati pa res želim, da bi se ljudje začeli zavedati, da zadeva ni enostavna.

Ko sem danes javno sporočila, da sem zbolela, se mi je v želodcu naredil cmok. Kako bodo ljudje reagirali? Ali jim bo to spremenilo pogled name? Kot sem napisala že v prejšnji objavi, se ni lahko "razgaliti". A oglasilo se mi je toliko čudovitih ljudi, odziv je bil neverjeten. Dobila sem par zanimivih nasvetov, ki jih bom zagotovo preizkusila in poročala o rezultatih. Do takrat vam pa vsem želim, da vzamete zdravje v svoje roke in pazite nase ter na ljudi okoli sebe.

Še enkrat,

#ostanidoma

Komentarji

 1. Drži se še naprej tako hrabro. Srečno.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drži se!!! Naj čimprej mine

   Izbriši
  2. Hvala za vašo objavo in želim vam čimprejšnje okrevanje.

   Izbriši
  3. Draga Tea. Dobro je da si to napisala Nadam se da ce biti korisno Tebi od srca zelim brz oporavak .Baka Ksenija iz Srbije

   Izbriši
 2. Držim pesti, da hitro ozdravite. Vse dobro želim vam in vaši družini ❤️❤️

  OdgovoriIzbriši
 3. Hitro okrevanje! Naj dnevi čimhitreje minevajo!

  OdgovoriIzbriši
 4. Hvala ti drago dekle za vse,kar si nam napisala,prebrodila boš to in upam,da bodo vsi to prebrali,da to le ni zajebancija💖🍀🍀🍀🍀

  OdgovoriIzbriši
 5. Čimprej okrevaj👍👍👍

  OdgovoriIzbriši
 6. Ostani mocna in hitro okrevaj brez zapletov 💙💙

  OdgovoriIzbriši
 7. Hitro okrevanje vam zelim od❤

  OdgovoriIzbriši
 8. Zelim vam hitro okrevanje. Hvala, da širite svojo izkušnjo ❤️

  OdgovoriIzbriši
 9. Čimprejšnje okrevanje želim!

  OdgovoriIzbriši
 10. Srečno in hitro okrevanje,ter velik poklon za pogum, ker ste se upala javno izpostaviti ❤

  OdgovoriIzbriši
 11. Hvala, da ste delila svojo zgodbo.Vse lepo vam zelim in da bo okrevanje hitro.

  OdgovoriIzbriši
 12. Hvala za pogum, hitro okrevanje vam želim!

  OdgovoriIzbriši
 13. Hitro okrevanje, ter vse dobro vam in vaši družini. ❤

  OdgovoriIzbriši
 14. Spoštovana, niti malo od mene ne morete biti stigmatizirani, ampak občudovani, ker z nami vsemi delite vašo izkušnjo, ker verjetno nas vse čaka okužba.
  Veseli bomo tvojega dobronamernega nadaljnjega poročanja o poteku vašega stanja. Želim vam čimprejšnje izboljšanje počutja in verjamem v prebolelost in popolno ozdravitev.
  Z vami sem v mislih in pošiljam energijsko podporo 💜

  OdgovoriIzbriši
 15. Želim ti hitro okrevanje in hvala za deljenje izkušnje z nami...

  OdgovoriIzbriši
 16. Hvala za deljenje poteka bolezni in uspešno okrevanje.����������

  OdgovoriIzbriši
 17. Drži se in uspešno se pocajti

  OdgovoriIzbriši
 18. Želim ti čimprejšnje in čim lažje okrevanje!

  OdgovoriIzbriši
 19. Držim pesti da bo hitro se popravlja tvoje zdravstveno stanje.

  OdgovoriIzbriši
 20. Hitro okrevanje želim in hvala da delite vašo zgodbo.

  OdgovoriIzbriši
 21. Drži se, kar pogumno! Zmoreš ti to!!! 💪💪💪❤

  OdgovoriIzbriši
 22. Hvala, ker si delila to z nami. Zelo si pogumna in zelim ti, da se cimprej pozdravis ��

  OdgovoriIzbriši
 23. Vse dobro in čimprejsnje okrevanje

  OdgovoriIzbriši
 24. Hitro okrevanje in veliko optimizma. Hvala za delitev z nami.

  OdgovoriIzbriši
 25. Hvala za Vaše izkušnje, ki jih delite z nami, občudovanja vreden pogum... vse dobro naprej 🤗 ostanite pozitivna kljub temu, da je hudo, niste sama....

  OdgovoriIzbriši
 26. Sredno pri prebolevanju! Ali morda ves kje in kako si se okuzila? Ali te je presenetilo?

  OdgovoriIzbriši
 27. Hvala za tole izkušnjo, upam da bo kmalu šlo na bolje🍀❤

  OdgovoriIzbriši
 28. Hvala za pogum - dvojni: prvič za odgovorno ravnanje in drugič za deljenje dragocene izkušnje. Želim vam, da bodo neprijetnosti čim prej mimo, da bodo obrambne sile v telesu čim prej zmagale. Ob vašem odnosu do vsega skupaj v to niti najmanj ne dvomim! Vse dobro!

  OdgovoriIzbriši
 29. Tea hvala za tvojo izpoved. Želim, da bo okrevanje čim manj boleče in kratkotrajno. Vse dobro

  OdgovoriIzbriši
 30. Tea, drzim pesti, da bos kmalu bolje! 🍀❤️

  OdgovoriIzbriši
 31. Tea, drzim pesti, da bo kmalu bolje! 🍀❤️

  OdgovoriIzbriši
 32. Srečno in hvala da delite izkušnje!

  OdgovoriIzbriši
 33. Vse dobro, brez vseh bolečin ali zapletov!

  OdgovoriIzbriši
 34. Upam, da čimprej okrevaš in v čimmanjših bolečinah. Ob tem bi rada delila svojo zgodbo. S partnerjem sva se 01.03. vrnila domov iz Bosne in Hercegovine, kjer sva bila čez vikedn. V ponedeljek sva oba zbolela vročina 38.5 mrzlica (vsi znaki kot jih opisuješ ti), kašelj, pritisk na pljučih Ponoči nisva mogla spati ker so naju od bolečin tako bolela noge, da se nisva mogla naštimat za spanje. Kličeva vsak svojo zdravnico v torek (do takrat sva bila v samoizolaciji) odgovor, ki sva ga dobila (takrat je bil le en test dejansko pozitiven v sloveniji), GLEDE NA TO DA NISTE PRIŠLI IZ CENTRA IZVORA VAS NE BOMO TESTIRALI. Od takrat sva v samoizolaciji (danes že 15 dan), ker simptomi še niso minili. Vročine sicer nimava zadnje 4 dni ampak še dan danes je kašelj prisoten in bolečina v pljučih. Do danes nisva šla ven, ker ne želiva ogrožati druge, vendar še danes ne morem vrjet, da nikakor tudi ko sva prosila nisva mogla priti do testiranja.

  Res ti želim čimprejšnje okrevanje in hvala ker deliš svojo izkušnjo!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. ������ No potem so pa samo ljudje neodgovorni. Tudi nekateri zdravniki so neodgovorni, ki kljub simptomov ne pošljejo na testiranje. Tudi vama s fantom želim, da čim prej minejo te muke ki jih preživljata in BRAVO da sta bila toliko odgovorna, da sta se izolirala

   Izbriši
 35. Spostovanja vredno, hvala za zapis. Cimprejsnje okrevanje ❤

  OdgovoriIzbriši
 36. Hitro okrevanje vam želim, nekje piše da ibrufen pospeši koronavirus v telesu, da naj bi pomagal aspirin ali paracetamol(lekadol...), in da kao eno zdravilo proti revmatskemu artritisu

  OdgovoriIzbriši
 37. Hvala za tako odgovorno ravnanje. Želim ti čim prejšnje okrevanje. Menda pomaga vitamin C in veliko, veliko tople tekočine.

  OdgovoriIzbriši
 38. Draga Tea, hvala ti za tole delitev. Marsikomu odgovori na vprašanja, ki se mu porajajo okoli okužbe, simptomov in samega prenašanja bolezni. Tudi meni. Hvala ti za to.

  Ostani pogumna, pozitivna. Želim ti čimprejšnje okrevanje. Bodi močna. Zdaj pa si itak že "tahuje" dala skozi.

  Lp, Branka

  OdgovoriIzbriši
 39. Tea, hitro okrevaj!! Hvala, ker deliš z nami, čakam naslednje javljanje, upam, da bo šlo kmalu na bolje...

  OdgovoriIzbriši
 40. Spoštovana Tea,
  Hvala za pogum, da svojo izkušnjo delite z nami. Zelo pozitivno se mi zdi, da dobivamo tudi informacije iz prve roke, čeprav to žal pomeni da Vas je doletela okužba s koronavirusom. Preseneča me, seveda pozitivno, Vaše razumno in odgovorno ravnanje. Marsikdo bi še danes ravnal manj odgovorno, glede na objave nekaterih na družbenih omrežjih... Res ni prijetno biti v osami... a hrana, pripravljena z vso ljubeznijo maminega srca, je za Vas sedaj res mnogo več kot le obrok, kajne? Je ljubezen mame in upanje vseh vaših dragih.. Koliko velikih čustev se skriva v malih dejanjih... Želimo čimprejšnje okrevanje. V mislih smo z Vami (če boste izrecno dovolili, bomo tudi v molitvi). Srečno!

  OdgovoriIzbriši
 41. Drži se! Tudi zaradi takšnih, kot si ti, bi radi apelirali na vse:

  https://www.peticija.online/za_uvedbo_karantene_v_sloveniji_zaradi_korona_virusa?u=4606684&uv=21223671&fbclid=IwAR0WasNuW4wIantEBYee3jcWI_8ZVUOBGkb2jbYYOxikIejNzDoWoYqMZ74#

  Samo še 200 podpisov rabimo do 5000! Prosim, da podpišete in predvsem delite naprej! Še vedno se organizirajo zabave in druženja, tudi na družbenih omrežjih. Ljudje žal niso dovolj odgovorni za samoizolacijo, in zato smo ogroženi vsi!

  OdgovoriIzbriši
 42. Ravno zdaj sem prebral, da je kitajska potrdila da je virus v zraku, in to me zelo skrbi, sicer sem srčni bolnik, ampak zaenkrat se držim strogo doma, in upam da bo vse v redu, kar tudi vsem Vam želim

  OdgovoriIzbriši
 43. Naj vam cim hitreje mine in upam, da brez posledic. Mi smo v redu. Sprehodi in hisa. Upam da se tmalim prevec ne utrga. Bolje to kot virus 🤦‍♀️ hvala za deljenje izkušenj.

  OdgovoriIzbriši
 44. Draga Tea ❤️❤️❤️ Ponosna sem nate, odgovorna punca. Naj mine, dobro okrevanje. Rada te imam ❤️❤️❤️

  OdgovoriIzbriši
 45. Samo pogumno naprej do ozdravitve. Vse bo v redu.

  OdgovoriIzbriši
 46. Hvala ker delite z nami in cimprejsnje okrevanje 😇😇👍👍

  OdgovoriIzbriši
 47. Hvala za vse informacije. Drzi se kolikor lahko. Pozitivno. Vse bo boljse ❤️�� Preberi kaj ce bos lahko, ko ti bo hudo se razpisi in obrni na nekoga ❤️

  OdgovoriIzbriši
 48. Vas ne poznam, a jokam ob branju vašega zapisa. Zdržite!! Junakinja ste!

  OdgovoriIzbriši
 49. Vse dobro ti želim in naj kmalu mine. Vsi ostali pa: ostanite doma!

  OdgovoriIzbriši
 50. Drzi se, in cimprejsnje okravanje zelim. V mojih oceh si junakinja.

  OdgovoriIzbriši
 51. Bravo. Super, da delite občutja z nami. Res zanimivo. Sama delam v manjši trgovini s hrano, pa se ful bojim okužbe. Strah v kosteh. Vsakega, ki pride, mislim, da je kužen. Ko pridem domov takoj roke umivam. Zdaj se B še dodatno tusirala in več prala službene cunje. Res smo kot na fronti.

  OdgovoriIzbriši
 52. Hvala,da si delila z nami,želim ti čimprejšnje okrevanje!

  OdgovoriIzbriši
 53. Bravo. Super, da delite občutja z nami. Res zanimivo. Sama delam v manjši trgovini s hrano, pa se ful bojim okužbe. Strah v kosteh. Vsakega, ki pride, mislim, da je kužen. Ko pridem domov takoj roke umivam. Zdaj se B še dodatno tusirala in več prala službene cunje. Res smo kot na fronti.

  OdgovoriIzbriši
 54. Bravo. Super, da delite občutja z nami. Res zanimivo. Sama delam v manjši trgovini s hrano, pa se ful bojim okužbe. Strah v kosteh. Vsakega, ki pride, mislim, da je kužen. Ko pridem domov takoj roke umivam. Zdaj se B še dodatno tusirala in več prala službene cunje. Res smo kot na fronti.

  OdgovoriIzbriši
 55. Hvala za tvojo izkušnjo in podelitev. Nikoli se ne bi mislil, da so tako močni simptomi.

  Veliki omen pomaga in je zelo dober antibiotik za pljučne stvari. Dobi se ga pri Zeliščarstvu Bene. Pomaga pa tudi kapucinka in ameriški slamnik za dvigovanje odporbosti.

  Zelo priporočam tudi liposomaki C, ki se ga da dobit v Sanolaborju. Je drag kot zafran, pomaga pa zelo pri vseh obolenjih.

  OdgovoriIzbriši
 56. Hvala za to, res je premalo pravih info. Ti zelim, da simptomatika ne bi bila prehuda in ogled kake komedije, da te malo nasmeje🤣😘

  OdgovoriIzbriši
 57. Hvala za info in čimprejše okrevanje.

  OdgovoriIzbriši
 58. Srečno in hvala za opis poteka. Prvi, ki sem ga zasledil.

  OdgovoriIzbriši
 59. Bravooo hvala ti! Junakinja si

  OdgovoriIzbriši
 60. Vse najlepse, pa da angeli pazijo in pomagajo telesu da cimprej z cimmanj bolecinami prebrodi virus.

  OdgovoriIzbriši
 61. "Ko sem danes javno sporočila, da sem zbolela, se mi je v želodcu naredil cmok. Kako bodo ljudje reagirali? Ali jim bo to spremenilo pogled name?"

  Da, moj pogled se je popolnoma spremenil, do danes nisem vedel za vas, no, od zdaj ste pa ena od mojih junakinj :)
  Vse dobro na poti do čimprejšnje ozdravitve, če pa vam zmanjka Harry Potterjev, pa tukaj lep skupek slovenskih manj znanih, a zanimivih filmov https://vimeo.com/showcase/6864684?fbclid=IwAR0_iFy0mjXL_CoVpyWHkkNMMdyYmI3cfPblwGCmzAXCQaSOPlKW-q-nkFc

  OdgovoriIzbriši
 62. hvala ti tea za tvoj pogum,da to deliš z nami,ljudem ki tavamo in čakamo na našo usodo.upam,da bolečine,ki jih prestajaš niso prehude,ter da čimpreje okrevaš seveda.carica si,močnega karakterja nima vsak.pozitive vibration...hvala ti res in čimprejšnje okrevanje.pozdrav iz gorenjske kr.gore od koder ti pozdrave pošiljajo še naše tetke gore ehheehe...

  OdgovoriIzbriši
 63. Srecno on hizro okrevanje zelim��

  OdgovoriIzbriši
 64. pogumna si, da si delila svojo stisko z nami - premalo ljudi se namreč zaveda, kaj to sploh pomeni - želim ti čim hitrejše okrevanje - držim pesti zate in ti pošiljam pozitivno energijo - en velik objem - nisi sama, veliko nas je , ki smo v mislih z ljudmi okuženimi z virusom, tistimi, ki so mu vsakodnevno izpostavljeni (zdravstvo, trgovci, policija, gasilci, prostovoljci,..........) - jutri smo lahko na tem tudi mi in tudi mi bomo potrebovali kakšen svetel žarek - srečno

  OdgovoriIzbriši
 65. Tudi jaz sem jokala ob branju tvoje zgodbe. Hvala, da si jo delila z nami. Držim pesti zate in za vse nas, ki živimo v tej negotovosti. Minilo bo in spet nam bo sijalo svobodno sonce.

  OdgovoriIzbriši
 66. Hvala za te res potrebne informacije! Vso srečo želim. In super starše imate ❤️

  OdgovoriIzbriši
 67. Naj čim prej mine in brez zapletov in hvala za deljenje izkušenj in informacij, ki jih je res premalo <3

  OdgovoriIzbriši
 68. Hvala za vaše sporočilo, čestitke za pogum, čeprav mi ni jasno, da se take ljudi stigmatizira- vsi smo na istem vlaku. Srečno, mislim na vas in iz ❤hvala. Lp Andreja

  OdgovoriIzbriši
 69. Pogumna si in pogumno naprej!! Hvala za delitev zgodbe, saj smo se spraševali kakšen je resničen potek bolezni. Virtualni objem ;)

  OdgovoriIzbriši
 70. Hvala za tvojo izkušnjo. Naj ti bolečine in karantena čim prej mine 🍀☀😉

  OdgovoriIzbriši
 71. Tea, vso srečo pri okrevanju!!! In hvala za odkritost, za odpiranje oči tistim, ki so prepričani, da se to njim ne more zgoditi - ali zaradi let ali pa zato, ker so preprosto "nadbogovi".

  OdgovoriIzbriši
 72. Hvala da deliš to hudo izkušnjo z nami. Upam da čimprej okrevaš.

  OdgovoriIzbriši
 73. Hvala za objavo, za vse izrečene besede. S spoštovanjem,ker ste bili iskreni, ker pazite na druge in nam nudite informacije o tej bolezni,ki nam je tuja. Vse dobro dalje in čimprej okrevajte. ��

  OdgovoriIzbriši
 74. Tea....
  Želim vam, da se čimprej pozdravite, ker delate vse v tej smeri, da se boste! Pogumni ste.

  Me je pa ob vašem pisanju, da težko dihate, spreletela misel o zdravilnih rožicah, o katerih je pisal že pater Ašič... LAPUH in PLJUČNIK. Oba pomagata pri pljučnih obolenjih in oba sta sedajle v polnem razcvetu. Mogoče vzporedno poskusite tudi njun čaj? Naj vam ga vaši domači pripravijo.... Samo ideja.


  Vse dobro važil in naj se število koronabedakov čimprej zminimalizira…

  velik objem,
  Suzi M

  OdgovoriIzbriši
 75. Pazljivo z zdravili me je opozoril kolega
  Baje da Ibuprofen npr. če vzameš imaš velike zaplete, še težje dihanje. Baje po Italiji so v komo padali....
  Pišem nepreverjeno oz. laično .... ampak previdnost ni odveč! Morda kaj prebrskati preden kdo vzame kako protibolečinsko zdravilo....

  OdgovoriIzbriši
 76. Kako so težave reševali pred 100 leti:
  https://medium.com/@ra.hobday/coronavirus-and-the-sun-a-lesson-from-the-1918-influenza-pandemic-509151dc8065

  OdgovoriIzbriši
 77. Teja vse dobro pri okrevanju... in hvala ker si napisala

  OdgovoriIzbriši
 78. ❤️ upam da bos kmalu bolje, ostali Čuvajte se! 💋

  OdgovoriIzbriši
 79. https://blog.sivanaspirit.com/hh-smudging-kills-bacteria-air/

  OdgovoriIzbriši
 80. Tea, hvala za deljenje svoje izkušnje z nami, ki bomo zato (vsaj upam da) še bolj previdni. Hitro okrevanje ti želim!

  OdgovoriIzbriši
 81. Hvala za izkušnjo in čimprejšnje okrevanje!

  OdgovoriIzbriši
 82. Drži se in čimprejšnje okrevanje. Pošiljam pozitivno energijo in misli. Lp. Nena. 🐞🐞🐞🍀🍀🍀🤞🤞🤞😊❤

  OdgovoriIzbriši
 83. Najprej ti zelim cimprejsnje okrevanje in hvala za delitev izkusnje. Me pa zanima ali je to pomanjkanje sape oz tezko dihanje zastrasujoce? Kot da te dusi ali samo zadihanost? Veliko poguma ti zelim in pozitivne energije. ❤️❤️❤️

  OdgovoriIzbriši
 84. Želim ti hitro okrevanje in pozdravljam tvoj pogum!
  Zanima me koliko dni je uztrajala visoka vročina?
  Prosim,če ste pri volji,da podelite še ta podatek.

  OdgovoriIzbriši
 85. Tudi sama sem dala cez enake znake in kot pravis, se slon se ni premaknil s pljuc, pa nisem pozitivna na koronavirus, ampak sem ze januarja zbolela za pljucnico na obeh pljucnih krilih. Letos je nekaj v zraku ze zeeeelo dolgo. Ob prebolevanju najhujsega sem razmisljala, ce prezivim to, bom preživela se marsikaj. Vem kako gre to: hude bolecine v sklepih, vrocina, hladen pot, kot bi te objemala smrt, potem pa dolgo okrevanje. To pa zato, ker vedno ostane v pljucih kup nesnage, ki mora ven. Vem, koronavirus je se toliko bolj grozljiv, ker mrtve celice pljuca ne zmorejo tako hitro ali sploh odstraniti s pljuc.
  Hitro okrevaj, odlezi, pij dovolj tekocine in pazi nase.

  OdgovoriIzbriši

Objava komentarja

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Ostani doma!

Vsaj za kratek stik dlani ob dlan...